Cum Se Intretin Trandafirii Urcatori

                              

Desi de multe ori sunt folositi pentru a acoperi un gard inestetic, trandafirii urcatori pot forma o bolta deosebita prin conducerea lastarilor pe pergole.
Spre deosebire de tufele obisnuite de trandafiri, care au nevoie de protectie peste iarna, cei urcatori sunt mai rezistenti la frig.
Pentru intretinere, cel mai important aspect il reprezinta destinatia pe care o au trandafirii. Daca acopera un gard de dimensiuni reduse, taierile se fac sub nivelul acestuia urmând ca noii lastari sa acopere in intregime gardul. Daca trandafirii sunt condusi pe o bolta, trebuie luata in considerare etajarea, in asa fel incât noile cresteri sa poata forma flori de la baza si pana la varful boltei. Indreptarea lastarilor trebuie facuta dupa ce acestia se hidrateaza suficient, astfel incât sa permita manipularea fara riscul ruperii. Anual, sunt necesare taieri de intretinere, care presupun eliminarea uscaturilor, a ramurilor imbatrânite si chiar rarirea tufei. La taierea ramurilor de la baza tufei se pot lasa câtiva muguri, acestia asigurând formarea viitoarelor ramuri care sa intinereasca aranjamentul.
Trandafirii infloresc la lumina, asa ca un aranjament aerisit permite o buna iluminare. In timpul vegetatiei, puteti efectua fertilizari foliare la un interval de trei-patru saptamâni. De asemenea, tratamentele impotriva fainarii si ruginii sunt necesare. Eliminarea florilor de pe planta in momentul când incep sa se ofileasca ajuta planta sa formeze mai repede noile flori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu